Lopersinformatie

De Molenwijkrun is een kleinschalig hardloopevenement voor jong en oud. Er zijn maximaal 499 startbewijzen te verdelen over de verschillende afstanden. Zowel voor de recreatieve als voor de wedstrijdloper beschikt de Molenwijkrun over een aantrekkelijk parcours.

De Molenwijkrun is goed bereikbaar met fiets, openbaar vervoer en auto:

  • Er zijn genoeg stallingsmogelijkheden voor je fiets.
  • Buslijnen 35 en 36 stoppen bij de halte Molenwijk.
  • Je kunt bij Winkelcentrum Molenwijk 2,5 uur gratis (blauwe zone) je auto parkeren.

Adres voor navigatie:
Stellingweg 187
1035 EP Amsterdam

Er wordt aangeraden minimaal 30 minuten voor het startschot aanwezig te zijn. Dit zijn de starttijden per afstand:

  • Wandeltocht, 10.30 uur (warming-up om 10.15 uur)
  • 10 KM, 11.00 uur (warming-up om 10.45 uur)
  • 4 KM, 11.15 uur (warming-up om 11.05 uur)

Het informatiepunt van de Molenwijkrun is vanaf 9.30 uur geopend

Alle inschrijvers t/m 8 september krijgen het startnummer thuisgestuurd in de week voor het evenement. Inschrijvers vanaf 9 september, inclusief na-inschrijvingen op de dag zelf, kunnen het startnummer aan de start afhalen. Het startnummer is voorzien van een chip waarmee we jouw tijd registreren. De uitslag publiceren wij binnen enkele dagen op deze website.

Ben je niet meer in staat om mee te doen aan de loop? Je kunt je startnummer kosteloos overdragen aan een andere loper. Stuur een mail met je gegevens, samen met de gegevens van de nieuwe loper, naar info@molenwijkrun.nl. (Dit kan tot uiterlijk een dag voor het evenement.)

Je kunt je (waardevolle) spullen bij ons achterlaten. Hiervoor is een bewaakte kraam ingericht bij de start/finish. Ondanks onze inspanningen zijn wij niet aansprakelijk voor beschadigingen, diefstal of verlies.

Drink voldoende water voor, tijdens en na de loop. Halverwege (bij 10 KM) en bij de start/finish zijn er waterposten gecreëerd. Je krijgt het water handig aangereikt zodat je geen tijd verliest!

Alle finishers ontvangen een Molenwijkrun-medaille.

Bij de start/finish is een EHBO post aanwezig. Ook zijn er mobiele EHBO hulpverleners die tijdens de loop langs het parcours kunnen ondersteunen. Tip: Om bij een ongeval adequaat te kunnen handelen, is het zeer belangrijk om achterop het startnummer jouw naam, een tijdens de loop bereikbaar telefoonnummer en medische gegevens te noteren.

Er zijn toiletten aanwezig bij de start/finish.